Згідно методички 10 варіант

Стоимость работы  225  грн 
Страниц  - страница

Если Вам подходит данная работа, то...

или...



1. Систематизація та загальна характеристика видів зовнішньоекономічних договорів 3
2. Суттєві (основні, обов`язкові) умови зовнішньоекономічних договорів (контрактів): види, особливості, загальна характеристика. 5
3. Охарактеризувати діяльність Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, щодо впливу на/та регулювання зовнішньоекономічної діяльності. 7
4. Зовнішньоекономічна імпортна операція 8
5. Тестові питання 10
1. Визначте з нижче наведених операцій, операції які здійснюються торговим посередником від свого імені та за свій рахунок. В цьому випадку торговий посередник виступає стороною договору як з експортером так і з імпортером:
2. Визначте з нижче наведених операцій, операції по встановленню через посередника контактів між продавцем і покупцем, де посередник не є стороною у договорі, він лише інформує сторони і отримує за це винагороду у % від вартості контракту:
3. Визначте з нижче наведених операцій. операції які здійснюються однією стороною (посередником) за дорученням іншої сторони, яку називають комітентом угод від свого імені, але за рахунок комітента (який до кінця залишається власником товару). Для покупця стороною договору виступає посередник:
4. Посередницькі операції з перепродажу - це:
5. До видів торгових фірм не відносяться:
6. Угода між принципалом і посередником називається:
7. Як називається знижка яка надається продавцями своїм постійним представникам і посередникам?
8. Як називається знижка яка надається привілейованим покупцям, у замовленнях яких найбільше зацікавлений продавець?
9. Функції, які виконуються посередниками
10.Торгові доми
11. Цесія це
12. Авізуючий банк
13. Яка із наведених форм розрахунків найчастіше використовується з купівлі-продажу машин і обладнання?
14. Документар¬ний акредитив виконує функцію
15. Існує інкасо
16. Аваль
17. Вексель –
18. Тратта –
19. В міжнародній торгівлі поняття платежу готівкою передбачає:
20. Являє собою взяте на себе банком на прохання імпортера зобов’язання сплатити певну суму коштів бенефіціарові (експортерові) за умови, що останній надасть відповідно до вимог документи у встановлений часовий відрізок
21. До додаткових умов контракту належать:
22. Письмовою формою зовнішньоекономічної договору відповідно міжнародним нормам є:
23. Пропозиція продавця, що направлена конкретному покупцю та має в змісті термін для відповіді:
24. Контракт за терміном постачання „негайно” виконується:
25. Базисні умови поставки в контракті визначають:
26. Суперечки, що пов’язані з зовнішньоекономічним договором розглядаються:
27. Контракт разового постачання -
28. Оферент –
29. До універсальних умов контракту не належать:
30. До індивідуальних умов контракту не належать:
31. Соціально-економічний аналіз спрямований на вивчення
32. Поточний (оперативний) аналіз спрямований
33. В залежності від ступеня обхвату аналізом діяльності об'єднання і кола порушуваних питань, економічний аналіз поділяється на
34. Основними задачами аналізу зовнішньоекономічної діяльності є:
35. Для відповіді на питання, наскільки раціонально (по-господарському) використовувався оборотний капітал підприємства при експорті і імпорті товарів, необхідно вивчити:
36. Розрізняють такі показники ефективності зовнішньоекономічної діяльності:
37. Валютна ефективність імпорту -
38. Девальвація національної валюти відносно інших валют –
39. За допомогою якого економічного показника визначається ризик експортної операції:
40. Визначаються як абсолютні значення і відтворюються в грошових одиницях як різниця між результатами діяльності та витратами на її здійснення
41. На практиці норми та правила СОТ вимагають від країн, що вступають до цієї організації, будувати своє регулятивне середовище на наступних принципах:
42. В якій багатосторонній торговельній угоді відображені основні правила і принципи СОТ:
43. Сферою регулювання Генеральної угоди з тарифів і торгівлі є:
44. Дайте визначення зовнішньоторговельного обороту:
45. Яка з цих сфер не входить до інтересів ЮНЕСКО:
46. До чого призводить погіршення платіжного балансу?
47. Основою діяльності цієї організації є сприяння міжнародному співробітництву у валютній сфері та поліпшенні макроекономічних умов всіх країн-членів організації:
48. Торговельний баланс – це
49. Нетарифні методи регулювання -
50. Національний режим -
51. Товари повсякденного попиту – це товари,
52. До факторів зовнішнього підприємницького мікросередовища належать:
53. Міжнародний маркетинг
54. Маркетингове забезпечення зовнішньоекономічної діяльності підприємства включає
55. Етап екстенсивного експорту характеризується
56. Дискретний підхід ґрунтується
57. Місткість ринку –
58. Міжнародна сегментація ринку =
59. Дайте визначення терміну “кон’юнктура”:
60. Стимулювання збуту – це
6. Ситуаційні задачі та їх розв`язок 10
Задача 1. Вихідні умови та завдання. Визначити відповідальність українського експортера та німецького імпортера за невиконання контракту купівлі-продажу залізної руди за умовами поставки ФОБ порт Ізмаїл у разі воєнних подій у зоні Дунаю та дії партнерів за цими обставинами.
Задача 2. Вихідні умови та завдання. При укладенні контракту на поставку устаткування з м. Мілан на умовах DDU ст. Новаї покупець наполягав на включенні в його умови положення про те, що право власності на товар переходить з продавця на покупця у момент передачі товару першому перевізнику.
Визначте зобов'язання продавця і покупця по виконанню контракту? Чи є вимога покупця правомірною? Які можливі варіанти вирішення даної ситуації?
Задача 3. Вихідні умови та завдання. Укладено контракт на поставку партії електроприладів з Лондона до Москви на базисі поставки «СРТ склад покупця».
Визначте зобов'язання продавця і покупця з виконання контракту? Коли ризик випадкової загибелі або пошкодження товару перейде з продавця на покупця?
Задача 4. Вихідні умови та завдання. Між німецькою фірмою і російським покупцем укладений контракт на поставку соєвої олії до Росії на умовах EXW Берлін (Центральний склад олії). Транспортні умови, зафіксовані в контракті, передбачали, що поставка товару здійснюється відповідно до інструкцій, які покупець передає факсом продавцю не пізніше 14 днів до початку поставки. Крім того, відвантаження товару повинне здійснюватися в чисті цистерни, які надає покупець. Товар був підготовлений до відправки в умовлений строк. Але поставка не була здійснена через відсутність придатних до перевезення олії цистерн з вини покупця.
Які зобов'язання продавця і покупця з виконання контракту? Чи є в цій ситуації підстави для передчасного переходу ризиків і витрат з продавця на покупця?
Задача 5. Вихідні умови та завдання. Експортер відповідно до угоди купівлі-продажу товару сам повинен перевезти товар морем у порт призначення. Товари на кораблі перевозяться разом з вантажами інших торговців. Визначити порядок ділових операцій експортера.
Задача 6. Вихідні умови та завдання. Сформулювати параграф контракту “Строк поставки”, якщо український експортер поставляє 12000 тон вугілля в Молдову рівномірно протягом року , але до 1 жовтня зацікавлений поставити не менше 10000 тон.
Задача 7. Вихідні умови та завдання. Експортер продає товар у великому асортименті. Якість деяких товарів може відповідати технічним умовам, що сформували разом продавець і покупець, інші – відповідають стандарту. Як це можливо урахувати у взаємовідносинах контрагентів?
Задача 8. Вихідні умови та завдання. Український експортер продає залізорудні окатиші австрійському покупцю по 124 дол. США за тону. На ринку Європи ціна на такі ж окатиші була на той час 127 дол. США за тону. Експортер зацікавлений щоб австрійський імпортер не перепродував його товар. Як він може захистити свій інтерес?

Список використаної літератури 11





Другие работы

Наши контакты в Киеве

Украина, Киев,
ул. М.Расковой 19, офис 1110
(11 этаж)

Мы работаем с 10 до 18, пн - пт

(063) 258-65-17
(098) 486-23-17
info@100ballov.com.ua

Клубные карты

серия UA
Скидки на диплом и курсовые

Проверь свою скидку!

18.02.2014
Заказ №1800

Анна

Отличная работа, написана полностью по методичке Вуза, подготовили презентацию, речь на защиту, раздаточный материал. Оригинальность работы - 85%, а в вузе требовали не менее 70%. замечания исправляли вовремя и полностью.
15.5.2015
Заказ №2501

Евгений Быстрыгин

Обращался к ним за отчетом по практике на 4 курсе. Все сделали отлично. В этом году заказл отчет по преддипломной. В результате с менеджером пришли к том, что лучше по отчету и диплом писать. В инсте такую инициативу одобрили, на защите 5 получил
16.03.2015
Заказ №2006

Надеждин Вячеслав

Заказала себе курсовую работу, посмотрев 100 Баллов отзывы . Как работают сотрудники компании мне понравилось. Они в оговоренные сроки написали работу, правильно ее оформили. Претензий к качеству материала у меня нет. Все сделано по высшему разряду.
1.09.2015
Заказ №18329

Самонова Татьяна

Спасибо огромное! Выручили, во время закрыла сессию. Уникальность курсовой была 70%.