задачи

Стоимость работы  90  грн 
Страниц  - страница

Если Вам подходит данная работа, то...

или...



Задача № 1 2
В таблиці 1 наведено дані щодо обсягів попиту та пропозиції при відповідній ціні на певне благо.
Таблиця 1.1
Вихідні дані
Точка
дослідження P, грн. Q Q
0 10+N+K 25+K 16+K
1 12+N+K 21+K 18+K
2 13+N+K 19+K 19+K
3 14+N+K 17+K 20+K
4 18+N+K 9+K 24+K
5 20+N+K 5+K 28+K

Завдання:
1. Графічно знайти точку ринкової рівноваги;
2. Побудувати рівняння попиту та пропозиції, аналітично знайти рівноважні ціну, попит та пропозицію;
3. Знайти еластичність попиту в (4-K) = 4 – 4 = 0-ій точці дослідження та зміни в попиті при (N+K)% = (1 + 4)% = 5%-ій зміні ціни.

Задача № 2 5
Знайти всі можливі види еластичності, зробити висновки щодо типів благ.
Таблиця 2.1
Вихідні дані
Назва товару Р0, грн. Q0, од. Р1, грн. Q1, од.
X 15+K 12 15+N 15
Y 12 15+K 18 13+K

Таблиця 2.2
І0, у.о. Q0, од. І1, у.о. Q1, од.
100*N+10*K 25+N+K 120*N-5*K 25+N+2*K

Задача № 3 7
Аналіз діяльності туристичної фірми за минулий рік дозволив отримати наступні данні щодо купівлі путівок на курорт «Sunny» туристами різних країн/
Таблиця 3.1
Вихідні дані
Ціна путівки, грн. Попит, одиниць
Білорусія Україна Молдова Росія
1000*N+100*K 10+N 25 20+K 30
2000*N+50*K 9+N 22 15+K 20
3000*N+50*K 8+N 20 8+K 15
4000*N+100*K 5+N 10 5+K 20
6000*N+50*K 1+N 5 3+K 25
7000*N+100*K N-1 2 1+K 30

Завдання:
1. Побудувати криві ринкового та індивідуальних попитів.
2. Знайти еластичність ринкового попиту на путівки при зміні ціни з до грн.
3. Проаналізувати виграш (програш) тур. фірми даній зміні ціни.

Задача №4 10
Споживач розподіляє (55+30*N)=(55+30*1)=85 грн. На свинину, яловичину, баранину. Сукупна корисність яку він отримує від споживання різних видів м’яса, наведено в таблиці 4.1.
Таблиця 4.1
Вихідні дані
Одиниця товару Свинина Яловичина Баранина
UC UЯ UБ
1 105+10*N 80+5*K 100
2 195+10*N 150+5*K 145
3 270+10*N 210+5*K 185
4 330+10*N 260+5*K 220
5 375+10*N 300+5*K 250
6 405+10*N 330+5*K 275
7 420+10*N 350+5*K 295

Завдання:
1. Обчислити граничні корисності.
2. Обчислити зважені граничні корисності, якщо PC = 15 грн., PЯ = 10 грн., PБ = 5 грн.
3. Який набір м'яса максимізує корисність, яка при цьому загальна корисність?

Задача №5 13
Нехай для певного споживача гранична корисність кожної додаткової одиниці товару має наступний вигляд:
Таблиця 5.1
Вихідні дані
Кількість одиниць товару, шт. 1 2 3 4 5 6
Гранична корисність, грн. 140+10*N 120+10*N 100+10*N 80+10*N 60+10*N 40+10*N

Фактична ціна цього товару на ринку дорівнює 10*(K+1)грн. = 50 грн.
Завдання:
Графічно зобразити та проаналізувати виграш індивідуального споживача.

Задача №6 15
Функція корисності споживача має вигляд U=2*N*XY+2*K*y, де Х та Y – відповідно обсяги споживання першого та другого блага. Дохід споживача становить 100*(N+K)грн., ціна першого блага К+1 грн.,другого 5*N грн.
Завдання: визначити оптимальне меню споживача.

Задача №7 17
За допомогою статистичних досліджень було з’ясовано, що в середньому кожен клієнт готелю витрачає 36*N*K+(6*N)^2$ = 1332$ на два типи послуг в різних комбінаціях. Відомо, що послуги першого типу коштують N*(K+N)$=5$, а другого-3*(N+K)$ = 15$. Набори послуг,що забезпечують однакову корисність для клієнтів наведено в таблиці 7.1.
Таблиця 7.1
Вихідні дані
Набір послуг N1 N2 N3 N4 N5 N6
Тип 1 9+N 12+N 15+N 17+N 20+N 23+N
Тип 2 22+K 21+K 19+K 17+K 13+K 8+K

Завдання:
Побудувати узагальнену лінію бюджетних обмежень клієнтів готелю щодо використання послуг двох типів.
Графічним методом знайти точку рівноваги клієнтів.

Задача № 8 22
В таблиці наведено дані,що характеризують динаміку обсягів обслуговування осіб закладами громадського харчування.
Затрати праці, люд.-год.. Обсяги реалізації послуг, грн.
15+K 285+10*N
20+K 300+10*N
25+K 380+10*N
30+K 450+10*N
35+K 400+10*N
40+K 390+10*N
45+K 380+10*N

Завдання:
Побудувати криві середнього та граничного продукту.
Знайти максимальне значення середнього продукту та обсяги ефективного використання праці.

Задача №9 23
Вартість однієї години роботи працівника ресторанної мережі «Бістро» дорівнює (9-K)*10 (грн.) Вартість однієї години роботи технологічної лінії - N*K грн. Виробнича сітка по реалізації продукції мережі наведена в таблиці 9. Обсяг запланованих витрат складає 100*N*K грн.
Таблиця 9.1
Вихідні дані
Затрати праці, люд.-год. Обсяг реалізації, тис. грн., при витратах капіталу маш.-год.
10 20 30 40
10+10*N 11 10+N 19 50
20+10*N 15+K 20 30+N 52+K
30+10*N 22 29+N 50 62
40+10*N 30+K 50 55 75+N
50+10*N 50 55 60 90

За допомогою графічного методу знайти точку рівноваги виробника вважаючи, що співвідношення праці та капіталу залишається незмінним

Задача №10 26
Заповнити таблицю, зважаючи на те , що робоча сила є єдиним змінним ресурсом і ставка заробітної плати постійно складає 10*(K+1)у.о.
Таблиця 10.1
Вихідні дані
К-ть працюючих Обсяг випуску прод-ції, TR MPL FC VC TC AFC AVC ATC MC
0 0 200*N
1 5*N 200*N
2 15*N 200*N
3 30*N 200*N
4 50*N 200*N
5 75*N 200*N
6 95*N 200*N
7 110*N 200*N
8 120*N 200*N
9 125*N 200*N
10 125*N 200*N

Визначити:
Точку не збитковості фірми,
Точку виходу фірми з ринку,
Ефективний обсяг виробництва.

Задача № 11 29
Фірма виготовляє сувеніри для мережі готелів, використовуючи працю художників та відповідне обладнання (одиниця обладнання відповідає одиниці капіталу), виробнича функція для фірми на добу має вигляд =
= .
Завдання:
1. Побудувати ізокванту, яка б відповідала обсягам виробництва Q=(N*100)=100 од..
2. Знайти оптимальні обсяги використання ресурсів , якщо РL = 50 у.од., а РК = 10 у.од.
3. Побудувати відповідну ізокосту.
4. Знайти обсяги виробництва, які максимізують прибуток фірми, якщо вона запланувала витратити (500+100*K) = 900 (у.од.)

Список використаної літератури 30



Другие работы

Наши контакты в Киеве

Украина, Киев,
ул. М.Расковой 19, офис 1110
(11 этаж)

Мы работаем с 10 до 18, пн - пт

(063) 258-65-17
(098) 486-23-17
info@100ballov.com.ua

Клубные карты

серия UA
Скидки на диплом и курсовые

Проверь свою скидку!

18.02.2014
Заказ №1800

Анна

Отличная работа, написана полностью по методичке Вуза, подготовили презентацию, речь на защиту, раздаточный материал. Оригинальность работы - 85%, а в вузе требовали не менее 70%. замечания исправляли вовремя и полностью.
15.5.2015
Заказ №2501

Евгений Быстрыгин

Обращался к ним за отчетом по практике на 4 курсе. Все сделали отлично. В этом году заказл отчет по преддипломной. В результате с менеджером пришли к том, что лучше по отчету и диплом писать. В инсте такую инициативу одобрили, на защите 5 получил
16.03.2015
Заказ №2006

Надеждин Вячеслав

Заказала себе курсовую работу, посмотрев 100 Баллов отзывы . Как работают сотрудники компании мне понравилось. Они в оговоренные сроки написали работу, правильно ее оформили. Претензий к качеству материала у меня нет. Все сделано по высшему разряду.
1.09.2015
Заказ №18329

Самонова Татьяна

Спасибо огромное! Выручили, во время закрыла сессию. Уникальность курсовой была 70%.