Аналіз і планування витрат на персонал

Стоимость работы  105  грн 
Страниц  30 страница
Дата защиты  04-09-2013
ВУЗ  МАУП

Если Вам подходит данная работа, то...

или...



ВСТУП 3
В умовах дефіциту кваліфікованих кадрів, який випробовують нині компанії, особливу актуальність набуває завдання формування системи управління витратами на персонал, основою узгодження соціально-економічних цілей роботодавця і працівника, що являється.
Об'єкт дослідження - витрати на персонал Відкритого Акціонерного Товариства «Альянс».
Предметом дослідження є шляху оптимізації витрат на персонал підприємства.
Вивчення теоретичних і практичних досліджень учених дозволяє зробити висновок про недостатню розробленість питань управління витратами на персонал компанії. Рішення проблем управління витратами на персонал переважно обмежується розробкою понятійного апарату, складу і класифікації витрат на персонал, в основному вивчаються питання матеріального стимулювання і управління оплатою праці. Відсутні дослідження, що розкривають механізм управління витратами на персонал окремої компанії.
Метою роботи є дослідження планування і регулювання витрат на персонал.

Розділ 1. Теоретична частина 6
Загальні витрати на робочу силу у працедавців складаються з прямих і непрямих витрат. Прямі витрати зазвичай пов'язані з оплатою відпрацьованого часу або виконаного об'єму робіт. Непрямі витрати обумовлені необхідністю відшкодування додаткових витрат по виплаті страхових внесків до соціальних фондів, у тому числі до фондів захисту від безробіття, у зв'язку з передчасним виходом на пенсію, вихідної допомоги звільненим; по оплаті невідпрацьованого часу (щорічних відпусток, лікарняних листів, святкових днів); по оплаті додаткових витрат у вигляді премій до відпустки, тринадцято-чотирнадцятої зарплати, витрат в їдальні, поліклініці; по оплаті професійної підготовки працівників; по оплаті прибуткового та інших податків; по відшкодуванню витрат на житлі для працівників.
1.1. Витрати на персонал та їх класифікація 6
1.2. Планування та регулювання витрат на персонал 9
Внутрішні чинники впливу на діяльність організації також мають бути включені в прогнози. Це передусім результати планування чисельності та структури кадрів. Планування витрат за змістом персоналу є другим етапом планування.
Зрозуміло, планування чисельності і структури персоналу та планування витрат за його змістом взаємодіють один з одним. Планування чисельності та структури персоналу завжди відбувається з дотриманням аспекту витрат. Результати планування витрат за змістом можуть чинити безпосередній вплив на чисельність штатів.

Розділ 2. Практична частина 14
2.1 Коротка характеристика ВАТ «Альянс» 14
Організаційно-правова форма підприємства – відкрите акціонерне товариство. Товариство є юридичною особою та здійснює свою діяльність відповідно до Цивільного Кодексу України та Статуту ВАТ «Альянс».
Відповідно до засновницьких документів, підприємство може здійснювати наступні види діяльності :
- виконання робіт по монтажу технологічного устаткування, трубопроводів, сталевих та залізобетонних конструкцій при будівництві, реконструкції, технічному переозброєнні та капітальному ремонті об'єктів різних галузей промисловості, сільського господарства та соціально-побутового призначення, включаючи устаткування для вибухонебезпечних та агресивних середовищ хімічних, нафтохімічних та нафтопереробних та інших виробництв, виготовлення сталевих конструкцій, вузлів та деталей трубопроводів, не стандартизованого устаткування, товарів народного споживання;
- виготовлення, монтаж ремонт (реконструкція), пусконалагодження та експлуатація об'єктів котлонагляду, газового господарства та підйомних споруд;
- технічне діагностування (огляд) устаткування та трубопроводів, підконтрольних органам Держміськтехнагляду;
-проектно-конструкторські роботи за профілем діяльності, експертиза проектів виробництва робіт;
- здійснення функцій генпідрядника в необхідних випадках;
- підготовка робочих основних професій, у тому числі для виконання робіт, підконтрольних органам Держміськтехнагляду;
- контроль якості зварних з'єднань;
-, інженерні послуги і комерційні послуги підприємствам та фізичним особам;
- здійснення усіх видів торговельних операцій, у тому числі товарообмінних та компенсаційних;
- зовнішньоекономічна діяльність.

2.2 Аналіз витрат на персонал ВАТ «Альянс» 17
Розрахуємо співвідношення чисельності фахівців та основного виробничого персоналу (промислово-виробничий і робітники).
2012 р. = 56 / 63 × 100 = 88,8 %
2013 р. = 54 / 61 × 100 = 88,5 %
Цей розрахунок показує, що в 2013 році співвідношення фахівців і основного виробничого персоналу в принципі змінився трохи і не було вирішено завдання скорочення витрат за рахунок скорочення чисельності фахівців. В цілому ж витрати на персонал підприємства має наступну структуру

2.3. Оптимізація витрат на персонал 27
Таким чином, можна зробити такі висновки:
1. Витрати на персонал – це витрати, пов’язані з розрахунками з персоналом, та витрати, пов’язані з різними етапами процесу управління персоналом.
2. Витрати на персонал торговельного підприємства слід класифікувати за такими ознаками: за фазами процесу відтворення, статтями калькуляції собівартості, рівнями, цільовим призначенням, залежно від функцій управління персоналом, можливістю віднесення на конкретний об’єкт калькуляції, часом відшкодування, обов’язковістю витрат, стосовно доцільності економії (зменшення) витрат, напрямками, джерелами фінансування, залежно від динаміки обсягів реалізації продукції, важливістю для прийняття управлінських рішень, можливістю контролювання, можливістю регулювання, стосовно до періоду, з точки зору потреб аналізу.
3. Можна виокремити два підходи щодо оптимізації витрат на персонал на торговельних підприємствах: скорочення (економія) витрат і збільшення витрат підприємства на персонал.

ВИСНОВКИ 30
Дослідження витрат на персонал Відкритого Акціонерного Товариства «Альянс» дозволило зробити наступні висновки:
- персонал підприємства можна підрозділити на дві великі групи: промисловий персонал і непромисловий персонал. При цьому, 43,2% складають фахівці різного рівня; 22,6% - промислово-виробничий персонал, 15,6% - робітники.
- основні витрати ВАТ «Альянс» приходяться на оплату праці персоналу і соціальні виплати, причому витрати 2013 року перевищують аналогічні витрати попереднього року на 149 959 млн.грн. Витрати на навчання персоналу в 2009 році перевищили витрати 2012 року і склали 647 951 тис.грн.
- у 2013 році доля витрат на персонал в загальному об'ємі витрат підприємства склала 10,3%, в порівнянні з 2012 роком сталося скорочення на 0,3%.
- витрати підприємства на одного працівника в 2012 році склали 83,6 грн., в 2013 році ця сума склала 79,7 грн.
- продуктивність усього персоналу в 2012 році збільшилася на 16 млн.грн., в 2013 році на 78,4 млн.грн. продуктивність робітників в 2012 році збільшилася на 22,4 млн.грн., в 2013 році на 109,8 млн.грн.

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ 33




Другие работы

Наши контакты в Киеве

Украина, Киев,
ул. М.Расковой 19, офис 1110
(11 этаж)

Мы работаем с 10 до 18, пн - пт

(063) 258-65-17
(098) 486-23-17
info@100ballov.com.ua

Клубные карты

серия UA
Скидки на диплом и курсовые

Проверь свою скидку!

18.02.2014
Заказ №1800

Анна

Отличная работа, написана полностью по методичке Вуза, подготовили презентацию, речь на защиту, раздаточный материал. Оригинальность работы - 85%, а в вузе требовали не менее 70%. замечания исправляли вовремя и полностью.
15.5.2015
Заказ №2501

Евгений Быстрыгин

Обращался к ним за отчетом по практике на 4 курсе. Все сделали отлично. В этом году заказл отчет по преддипломной. В результате с менеджером пришли к том, что лучше по отчету и диплом писать. В инсте такую инициативу одобрили, на защите 5 получил
16.03.2015
Заказ №2006

Надеждин Вячеслав

Заказала себе курсовую работу, посмотрев 100 Баллов отзывы . Как работают сотрудники компании мне понравилось. Они в оговоренные сроки написали работу, правильно ее оформили. Претензий к качеству материала у меня нет. Все сделано по высшему разряду.
1.09.2015
Заказ №18329

Самонова Татьяна

Спасибо огромное! Выручили, во время закрыла сессию. Уникальность курсовой была 70%.