Правова допомога у господарському процесі

Стоимость работы  165  грн 
Страниц  30 страница

Если Вам подходит данная работа, то...

или...



Вступ 3
Дуже проблемним, але водночас таким, що має величезне практичне значення, є питання відшкодування оплати послуг адвоката в господарському процесі.
Значний внесок у дослідження вказаної проблеми зробили науковці Т.В. Варфоломеєва, Є.В. Васьковський, І.Ю. Гловацький, С.В. Гончаренко, Ю.М. Грошевий, С. Д. Гусарєв, О.Л. Жуковська, Л.О. Зашляпін, Я.П. Зейкан, О.М. Ларін, П.А. Лупинська, В.Т. Маляренко, М.А. Маркуш, М.М. Михеєнко, В.Т. Нор, О.В. Орлова, І.Д. Перлов, В.О. Попелюшко, В.М. Савицький, О.Д. Святоцький, М.С. Строгович, Г.І. Чангулі, М.О. Чельцов, В.П. Шибіко, М.Є. Шумило, О.Г. Яновська та інші.
1. Законодавчі основи реалізації правової допомоги 5
1.1. Сутність поняття правової допомоги 5
У цьому напрямі відмітимо, що на нормативному рівні право на юридичну допомогу було закріплене у Конституціях СРСР 1936 р. (ст. 111) та 1977 р. (ст. 158), а спеціальним законом, який регулював механізм надання такої допомоги на професійній основі, був Закон СРСР «Про адвокатуру в СРСР» (1979 р.) [19, 5; 21, 75–90].
1.2. Реалізація права на правову допомогу у господарському процесі 10
Як приклад, можна навести ситуацію, коли учасник господарських відносин бажає заявити позов про відшкодування збитків і звертається за правовою допомогою до адвоката чи іншого фахівця в галузі права. Однак такому фахівцю чи адвокату можуть бути невідомі інші обставини даної справи. Можливо позивач сам спонукав іншу сторону до завдання збитків. Можливо навіть, що сам позивач завдав відповідачу набагато більше збитків і тоді шляхом подання зустрічного позову, позивач за первісним позовом може програти набагато більше.
2. Судові витрати на правову допомогу в господарському судочинстві 15
2.1. Надання правової допомоги у господарському процесі 15
Представництво в господарському процесі – це діяльність представника при розгляді справи в судовому процесі, що здійснюється від імені особи, яку представляють з метою досягти для неї найбільш сприятливого рішення, а також для надання допомоги в реалізації своїх прав. Діяльність представника в господарському процесі складається з юридичних дій, які йому доручає здійснити особа, що він представляє. Таким чином, представництво в господарському суді – це правовідношення, в силу якого одна особа (судовий представник) здійснює процесуальні дії в межах наданих йому повноважень від імені та в інтересах особи, яку він представляє (сторони, третьої особи), внаслідок чого безпосередньо для останнього виникають права й обов'язки, тобто є захисником прав та охоронюваних законом інтересів відповідної сторони. Керівники підприємств та організацій, інші особи, повноваження яких визначені законодавством або установчими документами, подають господарському суду документи, що посвідчують їхнє посадове становище.
2.2. Відшкодування витрат на правову допомогу 17
3. Проблемі питання відшкодування витрат на правову допомогу 26
Висновки 32
Список літератури 35




Другие работы

Наши контакты в Киеве

Украина, Киев,
ул. М.Расковой 19, офис 1110
(11 этаж)

Мы работаем с 10 до 18, пн - пт

(063) 258-65-17
(098) 486-23-17
info@100ballov.com.ua

Клубные карты

серия UA
Скидки на диплом и курсовые

Проверь свою скидку!

18.02.2014
Заказ №1800

Анна

Отличная работа, написана полностью по методичке Вуза, подготовили презентацию, речь на защиту, раздаточный материал. Оригинальность работы - 85%, а в вузе требовали не менее 70%. замечания исправляли вовремя и полностью.
15.5.2015
Заказ №2501

Евгений Быстрыгин

Обращался к ним за отчетом по практике на 4 курсе. Все сделали отлично. В этом году заказл отчет по преддипломной. В результате с менеджером пришли к том, что лучше по отчету и диплом писать. В инсте такую инициативу одобрили, на защите 5 получил
16.03.2015
Заказ №2006

Надеждин Вячеслав

Заказала себе курсовую работу, посмотрев 100 Баллов отзывы . Как работают сотрудники компании мне понравилось. Они в оговоренные сроки написали работу, правильно ее оформили. Претензий к качеству материала у меня нет. Все сделано по высшему разряду.
1.09.2015
Заказ №18329

Самонова Татьяна

Спасибо огромное! Выручили, во время закрыла сессию. Уникальность курсовой была 70%.