Стоимость работы
|
84
грн
|
Артикул
|
# 4095
|
Страниц
|
28 страница
|
Дата защиты
|
15.10.2010
|
ВУЗ
|
-
|
СПАСИБО!
Ваш запрос отправлен!
Если Вам подходит данная работа, то...
или...
Заказать уникальную работу?
Завдання 1 3
Проаналізувати динаміку випуску товарної продукції за п’ять років. Визначити абсолютні і відносні прирости та темпи зростання (базисні та ланцюгові). Які були середні темпи зростання обсягу продукції на підприємстві, що аналізується? Наскільки вони відрізняються від темпів розвитку галузі?
На підставі розрахунків побудуйте власну таблицю даних і зробіть аналітичний висновок.
Таблиця 1
Вихідні дані
Варіант Рік
1-й 2-й 3-й 4-й 5-й
В галузі 40000 40800 44000 46600 50400
16 2000 2100 2250 2360 2440
Примітка. Виробнича потужність підприємства 4000 тис. грн. Вплив інфляції в наведених даних вже враховано.
Завдання 2 6
Проаналізуйте виконання плану за асортиментом. Розрахуйте коефіцієнти асортиментності, оновлення асортименту та зробити відповідні анлітичні розрахунки.
Таблиця 2.1
Вихідні дані
Варіант Вид продукції
А Б В Г Д інша разом
А 1 2 3 4 5 6 7
16 408 1860 512 780 280 ? 5140
Планові показники 400 1800 500 850 300 1150 5000
Минулий рік 1600 480 900 400 1300 4780
Завдання 3 9
Проаналізуйте ритмічність випуску продукції. Розрахуйте коефіцієнт ритмічності на підставі таких даних:
Таблиця 3.1
Вихідні дані
Варіант 1 декада 2 декада 3 декада
за планом фактично за планом фактично за планом фактично
16 1200 800 1200 1100 1600 2200
Завдання 4 10
Визначте, чи виконано підприємством план за сортністю продукції за звітний період.
Таблиця 4.1
Вихідні дані, одиниць
Вар Перший сорт Другий сорт Третій сорт
1 2 3 4 5 6
А за планом фактично за планом фактично за планом фактично
16 4600 4500 300 400 100 100
Примітка. Ціна продукції першого сорту 20 грн., другого сорту – 18 грн., третього сорту – 16 грн.
Завдання 5 13
Дайте оцінку затрат матеріалів і розрахуйте вплив факторів на відхилення від плану.
Таблиця 5
Вихідні дані
Варіант Матеріал За планом Фактично
А Норми затрат на один виріб, кг Сума, грн. Норми затрат на один виріб, кг Сума, грн..
16 А 100 750 120 840
Б 14 70 15 60
Завдання 6 16
Підрахуйте резерви збільшення валового прибутку на підставі таких даних.
Варіант Резерви зростання обсягу реалізації Резерви зниження собівартості продукції Інші збитки Сума уцінки реалізованої продукції Дебіторська заборгова-ність, не сплачена в строк Рентабель-ність продукції, %
16 580 57 19 170 300 45
Завдання 7 17
Який валовий прибуток може бути у підприємства за наведеними даними? Визначте необхідну кількість продукції до продажу, яка забезпечить поліпшення фінансового результату на 400 тис. грн.
Таблиця 7
Вихідні дані
Вар Обсяг реалізованої продукції, тис. грн. Кількість реалізованої продукції, т Собівартість 1 т реалізованої продукції, грн. У т.ч. змінна частина собівартості 1 т продукції, грн. Загальна сума постійних витрат під-ва, тис. грн. Фактичний валовий прибуток (збиток), тис. грн.
А 1 2 3 4 5 6
16 6156 54 126 106 1 080 - 648
Завдання 8 19
Розрахуйте критичну точку обсягу виробництва продукції, за якого забезпечується беззбитковість роботи підприємства.
Таблиця 8
Вихідні дані
Вар Загальна сума постійних витрат підприємства, тис.грн. Ціна виробу, грн. Собівартість одиниці продукції, грн. Змінна частина собівартості одиниці продукції, грн. Точка беззбитковості роботи підприємства, одиниць Кількість виробленої продукції, тис. одиниць
А 1 2 3 4 5 6
16 240 20 22 16 60 000
Завдання 9 20
Розрахуйте вплив факторів на прибуток від реалізації (на підприємстві один вид продукції).
Варіант Реалізовано продукції, т Собівартість 1 т продукції, грн Ціна 1 т, грн
за планом фактично за планом фактично за планом фактично
16 1600 1650 440 380 650 720
Завдання 10 21
За наведеними даними проаналізуйте прибуток підприємства і вкажіть фактори, які змінили прибуток. Чи є резерви збільшення прибутку?
Варіант 16
Реалізовано продукції Собівартість
1 т реалізо-
ваної продукції, грн. Валовий прибуток
підприєм-ства, тис. грн. Інші прибутки та збитки, тис. грн. Чистий прибуток, тис. грн.
сума,
тис. грн. тонн
А 1 2 3 4 5 6
4 251 7 800 465 624 -420 204
План
(для всіх варіантів) 4 000 8 000 400 800 -500 300
Завдання 11 22
За наведеними даними дайте оцінку виконання плану за прибутком. Які фактори вплинули на прибуток і чи є резерви його зростання?
Варіант Обсяг реалізації продукції Валовий прибуток Чистий прибуток
за планом фактично за планом фактично за планом фактично
А 1 2 3 4 5 6
16 4200 3990 520 580 110 124
Завдання 12 23
Розрахуйте оборотність оборотних активів. Чи має місце вивільнення оборотних коштів з обороту внаслідок прискорення їх оборотності?
Таблиця 12
Вихідні дані
Вар Фактичний обсяг реалізації (без ПДВ) у звітному році, тис. грн. Собівартість реалізованої продукції, тис. грн. Середньорічні залишки оборотних активів у звітному році, тис. грн. Тривалість одного обороту оборотних активів, дні Відносне вивільнення або залучення коштів, тис. грн.
У минулому році
А 1 2 3 4 5 6
11 10200 5100 1020 80
16 9000 4500 1200 90
Завдання 13 25
За наведеними даними в табл..13 і 14 завершити складання бухгалтерського балансу. Провести аналіз фінансового стану підприємства і зробити для цього:
- порівняльний аналітичний баланс;
- групування активів підприємства за ступенем їх ліквідності;
- коефіцієнти ліквідності
- інші фінансові коефіцієнти.
Таблиця 13 (тис.грн )
Варіант Статті бухгалтерського балансу станом на початок року
100 210 230 500 530 540
А 1 2 3 4 5 6
16 25124 22000 224 8510 7500 27539
Таблиця 14 (тис. грн )
Варіант Статті бухгалтерського балансу станом на кінець року
100 210 230 500 530 540
А 1 2 3 4 5 6
16 39926 15406 321 11041 11248 23528
Список використаної літератури 27
Додатки 28
Другие работы