7 задач

Стоимость работы  84  грн 
Артикул  # 3009
Страниц  35 страница
Дата защиты  17.12.2007
ВУЗ  -

Если Вам подходит данная работа, то...

или...



Завдання 1 3
Індивідуальне завдання виконується згідно з варіантом, вказаним викладачем за вихідними даними, що наведені у таблиці 1. Потрібно за факторною ознакою побудувати ряд розподілу, утворивши не менше трьох груп. Для кожної групи підрахувати кількість одиниць сукупності і дати характеристику структури досліджуваної сукупності, обчисливши частки у відсотках для кожної виділеної групи, а також кумулятивні частоти і частки.
Інтервали групування повинні бути вибрані таким чином, щоб кожна виділена група налічувала достатню кількість одиниць (група не повинна містити одну або дві одиниці). При виділеній групі слід звернути увагу на вид групувальної ознаки. Якщо ознака дискретна і варіює у вузьких межах, то будується дискретний ряд розподілу. За неперервною ознакою будуються інтервальні ряди розподілу з рівними та нерівними інтервалами залежно від характеру варіації неперервної ознаки. Для зручності побудови ряду розподілу і його аналізу доцільно мати заокруглені до цілого числа величини інтервалів та їх меж, при цьому бажано, щоб верхня межа кожного інтервалу збігалася за своїм числовим значенням з нижньою межею наступного інтервалу.
Результати побудови ряду розподілу треба оформити у вигляді таблиці, яка повинна мати заголовок, назву підмета і присудка, одиниці вимірювання та підсумкові результати. Побудований ряд розподілу потрібно зобразити графічно на основі звичайних і кумулятивних частот або часток і зробити короткі висновки.
У якості факторної ознаки візьмемо продуктивність праці одного робітника, результативної – прибуток від реалізації продукції.

Завдання 2 9
За даними індивідуального завдання потрібно побудували ряд розподілу за результативною ознакою, утворивши не менше трьох груп з рівними інтервалами і на його основі обчислити характеристики центра розподілу — середню величину, моду, медіану. Методику обчислення середньої величини та необхідних величин для розрахунку медіани слід показувати в таблиці, макет якої має такий вигляд:

Завдання 3 14
За даними ряду розподілу, побудованого у завданні 2, обчислити розмах варіації, середнє лінійне відхилення, дисперсію, середнє квадратичне відхилення, коефіцієнт варіації, а також характеристики форми розподілу — коефіцієнти асиметрії і ексцесу.
Вихідні дані та розрахунки необхідних величин для обчислення всіх показників варіації слід подавати у спеціально складеній робочій таблиці, а потім за даними робочої таблиці зробити обчислення відповідних показників варіації.
Поясніть економічний зміст усіх обчислених показників і зробіть висновки. Слід пам’ятати, що середнє лінійне і середнє квадратичне відхилення дають однаковий економічний зміст і показують, наскільки в середньому кожне значення досліджуваної ознаки відхиляється від і середнього її значення в сукупності. Квадратичний коефіцієнт варіації часто використовується для оцінки однорідності досліджуваної сукупності щодо ознаки, яка вивчається. Вважають, що сукупність є однорідною, а середня величина — надійною і типовою, коли його величина не перевищує 33%.

Завдання 4 18
Виявити наявність і напрямок кореляційного зв’язку між факторною результативною ознаками, оцінити тісноту зв’язку та перевірити його істотність з рівнем істотності а = 0,05, застосувавши метод аналітичного групування. Проаналізувати отримані результати і зробити висновки.
Для побудови аналітичного групування використайте ряд розподілу за факторною ознакою, отриманий в результаті рішення завдання 3. На основі аналітичного групування зробіть висновок про наявність і напрямок кореляційного зв’язку.

Завдання 5 22
Для характеристики кореляційного зв'язку між факторною і
результативною ознаками побудувати графік кореляційного поля й
емпіричну лінію регресії, визначити параметри лінійного рівняння регресії дати їм економічну інтерпретацію.
Виміряти тісноту кореляційного зв'язку шляхом обчислення коефіцієнта детермінації, індексу кореляції та лінійного коефіцієнта кореляції і перевірити істотність зв'язку за допомогою F - критерію для а = 0,05. Написати короткі висновки.
Для побудови емпіричної лінії регресії слід використати дані
аналітичного групування завдання 4.

Завдання 6 28
Приймаючи досліджувану сукупність за 10%, систематичну вибірку визначити:
1) з імовірністю 0,997 середню і граничну помилки вибірки та
інтервал можливих значень середнього розміру результативної ознаки для
генеральної сукупності;
2) дисперсію частки першої групи одиниць за факторною ознакою
та граничну помилку цієї частки з ймовірністю 0,954 і межі, в яких вона
знаходиться в генеральній сукупності;
3) необхідний обсяг вибірки, яка б забезпечила оцінку частки
першої групи одиниць за факторною ознакою з точністю до 2% при
ймовірності 0,954.
Зробіть висновки.

Завдання 7 30
Користуючись даними будь-якого статистичного щорічника або
збірника:
І ) побудуйте ряд динаміки абсолютних величин взявши щорічні дані про будь-яке соціальне-економічне явище за останні п'ять років;
2) обчисліть ланцюгові та базисні аналітичні показники динаміки:
абсолютний приріст, темп зростання і темп приросту, абсолютне значення
1 % приросту, а також середній рівень, середній абсолютний приріст і
середній темп зростання і темп приросту; перевірте взаємозв'язок
ланцюгових аналітичних показників ряду динаміки; результати розрахунку
аналітичних показників динаміки подайте у вигляді таблиці, проаналізуйте
їх і зробіть короткі висновки;
3) визначіть тенденцію зміни рівнів ряду динаміки методом розрахунку параметрів лінійного тренду та дайте їм економічну інтерпретацію;
4) побудуйте стовпчикові діаграми рівнів та абсолютних ланцюгових приростів досліджуваного ряду динаміки, а також лінійну діаграму
фактичних і теоретичних рівнів ряду динаміки.

Список використаної літератури 35

Другие работы

Наши контакты в Киеве

Украина, Киев,
ул. М.Расковой 19, офис 1110
(11 этаж)

Мы работаем с 10 до 18, пн - пт

(063) 258-65-17
(098) 486-23-17
info@100ballov.com.ua

Клубные карты

серия UA
Скидки на диплом и курсовые

Проверь свою скидку!

18.02.2014
Заказ №1800

Анна

Отличная работа, написана полностью по методичке Вуза, подготовили презентацию, речь на защиту, раздаточный материал. Оригинальность работы - 85%, а в вузе требовали не менее 70%. замечания исправляли вовремя и полностью.
15.5.2015
Заказ №2501

Евгений Быстрыгин

Обращался к ним за отчетом по практике на 4 курсе. Все сделали отлично. В этом году заказл отчет по преддипломной. В результате с менеджером пришли к том, что лучше по отчету и диплом писать. В инсте такую инициативу одобрили, на защите 5 получил
16.03.2015
Заказ №2006

Надеждин Вячеслав

Заказала себе курсовую работу, посмотрев 100 Баллов отзывы . Как работают сотрудники компании мне понравилось. Они в оговоренные сроки написали работу, правильно ее оформили. Претензий к качеству материала у меня нет. Все сделано по высшему разряду.
1.09.2015
Заказ №18329

Самонова Татьяна

Спасибо огромное! Выручили, во время закрыла сессию. Уникальность курсовой была 70%.